Αιδηψός

Η Λουτρόπολη της Αιδηψού βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Εύβοιας, βρέχεται από το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο και έχει πληθυσμό 2000 κατοίκων.

Τα Λουτρά Αιδηψού αποτελούν διάσημο τουριστικό προορισμό από την αρχαιότητα λόγω των ιαματικών νερών που αναβλύζουν από τα έγκατα της Γής, χαρίζοντας απλόχερα ευεξία και ίαση στους επισκέπτες της περιοχής.

Αυτό που κάνει το νησί της Εύβοιας να ξεχωρίζει είναι ο μοναδικός συνδυασμός του γαλάζιου, της πανέμορφης νησιώτικης Ελληνικής Θάλασσας, και του πράσινου, μιας πλούσιας βουνίσιας χλωρίδας. Έτσι λοιπόν ξεχωρίζει από το φως μιας ιδιαίτερης εύνοιας που δείχνει γι’ αυτήν η φύση.

Μέσα σε αυτό το φυσικό θησαυροφυλάκιο συμπεριλαμβάνεται η μαγευτική περιοχή της Αιδηψού, γνωστή σε όλο τον κόσμο για το προνόμιο του πολύτιμου υπεδάφους της και των δώρων που η γη προσφέρει στα σπλάχνα της. Η Αιδηψός μπορεί να προσελκύσει πλέον όλες τις ηλικίες, αν και ακόμα θεωρείται παρεξηγημένη, ως προορισμός για μεγάλες ηλικίες.Αυτό έχει αλλάξει όμως τα τελευταία χρόνια. Oι διακοπές στην Αιδηψό δεν προσφέρουν μόνο την ιαματική λουτροθεραπεία αλλά και την δυνατότητα των εξορμήσεων με σκοπό την εξερευνηση της γύρω περιοχής και να θαυμάσουν τις ομορφιές της.

Μια ιδιαίτερα ζωντανή πόλη με φυσικό spa, σε μια πανέμορφη καταπράσινη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας με νυχτερινή ζωή, καλό φαγητό και πολλές επιλογές σε εξορμήσεις στις γύρω περιοχές. Τα ιαματικά νερά της Αιδηψού, γνωστά από την αρχαιότητα, ενδείκνυνται και για πολλές άλλες παθήσεις, εκτός από ρευματοπάθειες και μυοσκελετικά προβλήματα, ανάμεσα στις οποίες και η οσφυαλγία, η ισχιαλγία, οι ημικρανίες, οι τενοντίτιδες, οι χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, αλλά και ενδοκρινολογικές παθήσεις.